Roxell lanceert Fortena™ kettingvoersysteem voor hennen in de productieperiode

Persbericht
26 oktober 2022

Roxell lanceert het Fortena™ kettingvoersysteem voor ouderdieren in de productieperiode. Roxell vervolledigt zo haar totaalaanbod voor voeren dat nu voor elk type pluimveehouder een oplossing bevat. Deze voersystemen zijn een onderdeel van Roxells 360° aanbod voor stalinrichting met innovatieve drinksystemen, nesten, verwarming, ventilatie en controllers

Duurzaamheid en gebruiksgemak van de voerexpert in ouderdieren

Het Fortena kettingvoersysteem is niet louter een doorslag van de huidige systemen op de markt. Het ontwerp van de ketting, voergoot en hoekwielen is onder handen genomen door Roxells voerexperts. Het resultaat is een innovatief kettingvoersysteem dat de voeropname van de hennen verbetert, versnelt en het restvoer terugdringt. Ontdek enkele kenmerken onderaan deze pagina.

Voersystemen voor elk type pluimveehouder

“Het is misschien verrassend dat Roxell als notoire panvoer-promotor nu ook een kettingvoersysteem heeft, maar eigenlijk is het een logische stap”, zegt Frank Hartmann, Marketing Manager bij Roxell. “Sinds 10 jaar werken we hard aan het verbreden van het gamma. De uitstekende performantie van voerpansystemen is een onomstotelijk voordeel. Wie echter kiest voor gebruiksgemak en visuele zichtbaarheid vindt in ons kettingvoersysteem een prima alternatief. In een 360° productaanbod hoort dus ook een kettingvoersysteem thuis. Kortom, vandaag heeft Roxell voor elke behoefte een oplossing.” 

Nieuw kettingvoersysteem, robuust en handig
Het Fortena kettingvoersysteem is geen kopie. Onze systemen zijn stuk voor stuk innovatief, duurzaam en performant en bij deze ketting is dat niet anders. Concreet schaafden onze voerexperts aan het ontwerp van de ketting, voergoot en hoekwielen. Daarom gaat met Fortena de voeropname erop vooruit en dat komt door het grotere gemak waarmee hennen eten. Het voer blijft beter intact en de hennen geraken makkelijker aan het voer. De vernieuwde hoekwielen hebben bovendien amper onderhoud nodig. Tenslotte gebruiken we kwaliteitsvolle materialen en technieken om de lange levensduur waarvoor Roxell gekend is te garanderen.
Inge Van Daele, Product Manager bij Roxell
Innovatie voor een betere voeropname
  • De Fortena ketting is een uniek ontwerp van Roxell met grote, open schakels die 25 % minder ruimte innemen. Daardoor is er minder wrijving tussen het voer en de ketting. Omdat de voerkorrels intact blijven, eten de hennen het ook makkelijk en sneller op.
  • De afgeronde voergoot bevordert de toegang wat voerverlies beperkt. Aan die voergoot verankeren we de grill waaruit de ophanging vertrekt.
  • Met een aanpasbaar voervolume (6 standen) zijn verschillende voerregimes mogelijk, steeds met een gelijkmatige en snelle voerdistributie.
Gebruiksgemak met extra duurzaamheid
  • Slijtage aan de ketting beperken we door lange stukken voergoot te koppelen met verbindingen in polyamide.
  • Smeren van hoekwielen is overbodig door kogellagers in plaats van glijlagers.
  • Verbreken van kettingschakels dringen we drastisch terug door extra stevige verbindingslinken.
Flexibiliteit voor een goede performantie

Het Fortena kettingvoersysteem biedt de pluimveehouder flexibiliteit in manier van managen:

  • Voor de voerdistributie en -verdeling kiest u uit 2 snelheden.
  • Het voercircuit is op te lieren maar is ook leverbaar op poten.
  • Het voerproces kan u automatiseren en opvolgen met een iQon™ voercomputer.
  • De voertoelevering verloopt direct (met dagsilo’s) of indirect (via voertrechters op het circuit).